Turvallisuuskomitea
Puolustusministeriö
Eteläinen Makasiinikatu 8
PL 31, 00131 HELSINKI

Puhelin: +358 295 16001
tk@turvallisuuskomitea.fi

mosa

maanantai, 13 marraskuu 2017 15:21

Tiedote: Turvallisuuskomitean kokous 13.11.2017

TIEDOTE: Turvallisuuskomitea kokoontui 13. marraskuuta. Kokouksen aiheina olivat Ilmatieteen laitoksen tilannekatsaus ja liikenne- ja viestintäministeriön virastouudistuksen esittely.

Ilmatieteen laitoksen ajankohtaiskatsauksessa pääjohtaja Juhani Damski esitteli Turvallisuuskomitealle muun muassa Ilmatieteen laitoksen olosuhdeanalyysejä, vaikutusarviointeja ja niiden käytettävyyttä erilaisessa viranomaistoiminnassa. Esimerkiksi luonnononnettomuuksia kyetään ennakoimaan ja niistä pystytään varoittamaan etukäteen Luova-järjestelmän avulla. Ilmatieteen laitoksen Luova -järjestelmä sai vuonna 2014 Turvallisuuskomitealta Timanttiteko -palkinnon.

LVM:n konserniohjausosaston ylijohtaja Juhapekka Ristola esitteli kokouksessa liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan virastouudistuksen prosessia. Uudistuksen taustalla on tarve vastata liikenteen ja viestinnän murrokseen liittyviin kysymyksiin. Uudistuksen tavoitteina on parantaa hallinnonalan kykyä vastata asiakastarpeiden ja toimintaympäristön muutoksiin, sekä kehittää ja vahvistaa hallinnonalan strategista ohjausta sekä parantaa edelleen hallinnon tuottavuutta ja vaikuttavuutta resurssien monipuolisemmalla ja tehokkaammalla käytöllä. Virastouudistusta varten on perustettu myös valmius- ja varautumisasioiden koordinaatioryhmä.

Lisäksi Turvallisuuskomitea käsitteli hybridianalyysiverkoston toimintaa, joka on yksi osa yhteiskunnan varautumista. Turvallisuuskomitea pitää verkoston toimintaa tärkeänä. Verkoston tuottamien aineistojen käyttöä harkitaan tapauskohtaisesti.

tk footer valk

 

 

Turvallisuuskomitea
Puolustusministeriö
Eteläinen Makasiinikatu 8
PL 31, 00131 HELSINKI

Puhelin: +358 295 16001
Telefaksi: 09 160 88244

Yhteydenotot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.