Mari Aro aloittaa Turvallisuuskomitean sihteeristön uutena erityisasiantuntijana

 

Mari Aro aloittaa toukokuun alussa Turvallisuuskomitean sihteeristössä hybridivaikuttamisen, strategisen viestinnän, informaatiovaikuttamisen ja kyberturvallisuuden erityisasiantuntijana.

Mari on Turvallisuuskomitean sihteeristössä eräänlainen paluumuuttaja. Hän on koulutukseltaan sotatieteen maisteri viranomaisyhteistyön koulutusohjelmasta, ja teki maisterikurssiin kuuluvan korkeakouluharjoittelun Turvallisuuskomitean sihteeristössä 2015-2016! Valmistumisensa jälkeen hän on kerryttänyt kokemusta muun muassa valtioneuvoston kansliasta sekä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta. Viimeisimpänä hän työskenteli puolustusministeriön kansallisen puolustuksen yksikössä erityisasiantuntijana.

Marin mukaan sihteeristössä alkavan viran tehtävänkuva on varsin ajankohtainen yhteiskunnan varautumisen ja kokonaisturvallisuuden kehittämisen näkökulmasta.

”On hienoa päästä palaamaan Turvallisuuskomitean sihteeristöön rakentamaan yhteistyötä niin alueellisesti, kansallisesti kuin kansainvälisesti näiden mielenkiintoisten ja ajankohtaisten teemojen parissa.”