Yhteiskunnan digitaalinen turvallisuus vaatii yhteistyötä – valtion kyberturvallisuuden asiantuntijat joukolla Cyber Security Nordic -tapahtumassa 10.–11.10.2018

 

Älykäs yhteiskunta tänään ja tulevaisuudessa vaatii suurta panostusta kyberturvallisuuteen ja rajat ylittävää yhteistyötä. Valtionhallinnon kyberturvallisuusasiantuntijat Väestörekisterikeskuksesta, Kyberturvallisuuskeskuksesta ja Turvallisuuskomiteasta tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään ja tarjoavat asiantuntemuksensa koko yhteiskunnan käyttöön.

Tervetuloa kuulemaan kyberturvallisuuden tuoreimmat kuulumiset ja tapaamaan asiantuntijoita Cyber Security Nordic -tapahtumaan Helsingin Messukeskukseen 10.-11.10. Tapahtuman aikana valtionhallinnon kyberturvallisuusasiantuntijat pitävät useita puheenvuoroja kyberturvallisuuden hallinnasta Cyber Society -lavalla.

Ota opiksi toisten kokemista kyberturvallisuuspoikkeamista!

Kyberturvallisuus voi vaarantua monesta syystä. Toisten virheistä on hyvä ottaa opiksi välttääkseen ne itse. Väestörekisterikeskuksen johtava erityisasiantuntija ja VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku esittelee suomi.fi-palvelun loppukesästä kohtaaman laajan palvelunestohyökkäyksen ja sen, mitä vaikutuksia häiriöllä oli ja ennen kaikkea sen, miten homma otettiin haltuun. Mukana keskustelussa ovat Valtorin, Väestörekisterikeskuksen, Viestintäviraston, Kelan ja Keskusrikospoliisin edustajat, jotka osallistuivat kaikki yhdessä ongelman ratkaisemiseen. Tervetuloa kuuntelemaan keskiviikkona 10.10. klo 13:30.

Millä tolalla on valtion ja kuntien digitaalinen turvallisuus?

Virheistä ja kriiseistä oppii, mutta miten voi kehittää digitaalista turvallisuutta valtion ja kuntien organisaatioissa ennen kriisiytymistä? Väestörekisterikeskuksen Kimmo Rousku arvioi julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden tilannetta ja kehittymistä. Esityksen pohjaksi on kerätty tietoa digitaalisen turvallisuuden tilanteesta julkishallinnon organisaatioissa. Tervetuloa kuulemaan parhaat vinkit digiturvan kehittämiseen torstaina 11.10. klo 13:10.

Lainsäädäntö tukee digitaalisen turvallisuuden kehitystä

Uusi tiedonhallintalaki vaikuttaa merkittävästi digitaalisen turvallisuuden kehittämiseen julkishallinnossa ja välillisesti myös yrityksissä. Johtava asiantuntija Kirsi Janhunen Väestörekisterikeskuksesta esittelee uuden lain keskeisimmät tietoturvavaatimukset torstaina 11.10. klo 14:20 Cyber Society -lavalla.

Kyberturvallisuuden hyvät ja huonot uutiset

Kyberturvallisuudessa hyvät ja huonot asiat voivat olla vaikeita erottaa toisistaan. Kimmo Rouskun johdolla ruoditaan digitaalisaation ajankohtaisia uutisia ja arvioidaan, pitäisikö niistä olla huolissaan vai ei. Keskustelussa mukana myös valtiovarainministeriön tietohallintoneuvos Aku Hilve. Kyberturvallisuuden hyvät ja huonot uutiset käsitellään 11.10. klo 14:35.

Kyberverstas – Turvallisuuskomitea, Suojelupoliisi ja Puolustusvoimat

Miten turvallisuuden kovan ytimen haltijat SUPO ja Puolustusvoimat ovat ottaneet digitaalisen maailman haasteet haltuunsa? Mitä Turvallisuuskomiteassa on työn alla? Kyberverstaassa torstaina 11.10. klo 8:30 Turvallisuuskomitean pääsihteeri Vesa Valtonen, SUPOn päällikkö Antti Pelttari sekä Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäpäällikkö prikaatikenraali Mikko Heiskanen pureutuvat yhteiskuntaa koskettaviin kysymyksiin. Tulkaa kuuntelemaan!

Viestintäviraston kyberturvallisuuskeskus, yhteiskunnallinen toimija tietoturvan pulssilla

Ovatko Kyberturvallisuuskeskus ja kybersää sinulle tuttuja? Johtaja Jarkko Saarimäki esittelee keskuksen toimintaa ja yhteiskunnallista roolia. Lisäksi yhteistyöverkostot ja tilannekuva -ryhmän päällikkö Jarna Hartikainen tutustuttaa yleisön tietoturvan ajankohtaiskatsaukseen, kybersäähän. Esitykset näet torstaina 11.10 klo 12.20. Tervetuloa!

Asiantuntijat ovat puheenvuorojen lisäksi tavattavissa yhteisellä messuosastolla (halli 5, osaston numero 21).

 

Tarkempi ohjelma löytyy tapahtuman nettisivuilta!

 

Lisätietoa:

 

Erikoistutkija Pentti Olin, Turvallisuuskomitean sihteeristö

0295140704, pentti.olin@turvallisuuskomitea.fi