Hybridi vastaan kokonaisturvallisuus -paneeli Lahden kokonaisturvallisuuden messuilla 7.9.2018

Edellisen kerran ”Hybridi vastaan kokonaisturvallisuus” -panelistit kokoontuivat Suomi Areenassa Porissa. Pääsette katsomaan Suomi Areenan paneelikeskustelun tästä.

Fiktiivisten tapauksien kautta panelistit pureutuivat siihen, miten kokonaisturvallisuuden yhteistoimintamalli toimii, miten häiriötilanteisiin varaudutaan sekä miten valmiutta ylläpidetään. Lahden kokonaisturvallisuusmessujen  ”Hybridi vastaan kokonaisturvallisuus” -paneelissa jatkamme samalla linjalla eri panelistien sekä eri fiktiivisten tapausten kanssa.

Tervetuloa kuuntelemaan paneelia paikan päälle! Keskustelua voi seurata myös livestriimin avulla täältä.

 

Mitä? Hybridi vastaan kokonaisturvallisuus

Missä? Kokonaisturvallisuusmessut 2018, Lahden Messukeskus

Milloin? 7.9.2018

Monelta? 9.15-10.15

Turvallisuusalan ammattilaisina mukana:

Panelistit

Suurlähettiläs Mikko Kinnunen, Ulkoministeriö 

Mikko Kinnunen on valtiotieteen kandidaatti (Helsingin yliopisto), hän on opiskellut turvallisuuspolitiikkaa Genevessä (Geneva Centre for Security Policy, GCSP) ja hänellä on kunniaprofessorin arvonimi (Kazakhstan Humanistic Legal Innovation University, Semipalatinsk). Sotilasarvoltaan Kinnunen on reservin vääpeli. Mikko Kinnunen on Suomen ensimmäinen hybridisuurlähettiläs eli hybridiuhkien torjuntaan keskittyvä suurlähettiläs. Kinnunen on toiminut Suomen suurlähettiläänä Kazakstanissa ja Kirgisiassa. Lisäksi hän on työskennellyt Suomen suurlähetystöissä Moskovassa ja Washingtonissa sekä YK-edustustossa New Yorkissa. Ennen nykyistä tehtäväänsä Kinnunen oli ulkoministeriön turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikön päällikkö.

 

Elintarviketurvallisuusjohtaja Sebastian Hielm, Maa- ja metsätalousministeriö

Dosentti Sebastian Hielm on koulutukseltaan eläinlääketieteen tohtori, erikoisalanaan elintarvikehygienia. Oltuaan Helsingin Yliopistossa tutkijana lähes kymmenen vuotta hän vaihtoi virkamiesuralle vuonna 2003. Ensimmäiset viisi vuotta sosiaali- ja terveysministeriössä ja vuodesta 2008 maa- ja metsätalousministeriössä. Vuosina 2014-16 hän työskenteli Roomassa WHO:n ja FAO:n yhteisessä elintarvikkeiden standardointisihteeristössä Codex Alimentariuksessa.

 

Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, Sosiaali- ja terveysministeriö

Päivi Sillanaukee on koulutustaustaltaan LT, Terveydenhuollon erikoislääkäri, eMBA. Hänet nimitettiin kansliapäälliköksi sosiaali- ja terveysministeriöön vuonna 2012. Vuosina 2008 -2012 hän toimi sosiaali- ja terveysministeriön, sosiaali- ja terveyspalveluosaston osastopäällikkönä. Hän on toiminut aikaisemmin myös Tampereen sosiaali- ja terveysasioista vastaavana apulaiskaupunginjohtajana ja vuosina 1990 -2004 useissa ei tehtävissä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä.   Tampereen   kaupunginvaltuuston jäsenenä hän toimi vuosina 2001 -2004.

 

Valmiusjohtaja Janne Koivukoski, Sisäministeriö

Janne Koivukoski on koulutustaustaltaan filosofian maisteri, säteilyfyysikko, Helsingin yliopistosta. Hänellä on myös väestönsuojelupäällikön tutkinto Valtion väestönsuojelukoulusta. Lisäksi häneltä löytyy suoritettuna useita ylimmän johdon johtamiskursseja. Hän on ollut Sisäministeriössä eri tehtävissä vuodesta 1985 alkaen. Johti Hätäkeskuslaitoksen perustamista pilotointivaiheesta 1996 alkaen ja toimi Hätäkeskuslaitoksen ensimmäisenä johtajana marraskuuhun 2001 asti. Sisäministeriö, tietoliikennejohtaja (1996–2000), Virve-yksikön johtaja vuoden 2003 ajan, valmiusjohtaja (2001-) ja pelastusylijohtaja (3.2018-7.2018). Koivukoski on toiminut Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen hallituksessa vuodet 2012-15, Suomen matemaatikko- ja fyysikkoliiton hallituksessa 1983-90. MATINEn yhteiskunnan kriisivalmiusjaoston puheenjohtaja 2008 -18.

 

Pääjohtaja Antti Hartikainen, Tulli

Antti Hartikainen on Tullin pääjohtaja. Ennen siirtymistään Tulliin toukokuussa 2012 hän on työskennellyt upseerina Rajavartiolaitoksessa, jossa hän eteni everstiksi. Hartikaisella on merkittävä kokemus kansainvälisistä johtamistehtävistä, viimeisimpänä EU:n Libyan rajaturvallisuusoperaation päällikkyys (virkavapaalla Tullista 4/2013 – 4/2015), EU:n Armenian neuvonantajaryhmän päällikkyys sekä EU:n Moldovan-Ukrainan rajaturvallisuusoperaation apulaispäällikkyys.

Juontajat

 

Pääsihteeri Vesa Valtonen, Turvallisuuskomitean sihteeristö

Vesa Valtonen on Turvallisuuskomitean pääsihteeri, sotatieteiden tohtori ja yleisesikuntaupseeri. Hän on palvellut muun muassa pataljoonan komentajana Karjalan prikaatissa ja tutkijana Maanpuolustus-korkeakoulussa. Valtonen on kokonaisturvallisuuden ja turvallisuustoimijoiden yhteistyön asiantuntija.

 

 

Toimittaja Matti Virtanen, Talouselämä

Matti Virtanen on kokenut toimittaja, joka on uransa   aikana työskennellyt sekä printtimedian että television puolella. Hän työskenteli pitkään Yleisradiossa ja juonsi muun muassa A-Studiota. Nykyään Virtanen toimii Talouselämän toimittajana.