Puheenjohtaja Jukka Juusti isännöi Turvallisuuskomitean vuosipäivän vastaanottoa

Turvallisuuskomitean puheenjohtaja Jukka Juusti ja pääsihteeri Risto Kolstela isännöivät Turvallisuuskomitean vuosipäivän vastaanottoa Säätytalossa 1.2.2016.

Juusti aloitti puheenjohtajana 1.1.2016 ja Kolstela pääsihteerinä paria kuukautta aikaisemmin.

Vuosipäivän vastaanotolla tapasivat varautumisen ja kokonaisturvallisuuden parissa työskentelevät julkisen sektorin, elinkeinoelämän ja järjestöjen edustajat. Puheenjohtaja Juusti piti vastaanotolla lyhyen puheenvuoron, jossa hän korosti yhteistyön merkitystä: ” Kaikkein keskeisintä maamme menestyksekkäässä turvallisuusuhkiin varautumisessa on laaja-alainen ja koko yhteiskunnan läpileikkaava yhteistyöverkosto, jota te juhlavieraamme edustatte.”

Juusti nosti puheessaan esiin Suomen mallin ja pitkäjänteisen kokonaisturvallisuustyön merkityksen. Suomalainen kokonaisturvallisuuden malli kiinnostaa myös kansainvälisesti: ”Toimintamalliimme on kohdistunut kasvavaa mielenkiintoa niin EU:n kuin NATO:n suunnalta sekä yksittäisiltä valtioilta.”

Vuosipäivää vietettiin tässä muodossa nyt kolmatta kertaa. Turvallisuuskomitea on jatkanut edeltäjänsä Turvallisuus- ja puolustusasiain komitean työtä suomalaisen kokonaisturvallisuuden ja varautumisen saralla.